Hoe kunnen Bachbloesemremedies zorgen voor genezing en transformatie?


Bachbloesemremedies zijn unieke en krachtige tincturen gemaakt van bloemen die het emotionele en subtiele lichaam helpen te genezen. Deze tincturen zijn zorgvuldig vervaardigd uit de natuur en doordrenkt met de levenskracht en vitaliteit van de aarde en haar elementen. In totaal zijn er 38 remedies met specifieke gezondheidseigenschappen, die elk het lichaam kunnen helpen herstellen door een positief emotioneel en fysiek evenwicht te stimuleren. In deze blog vertellen we je meer over de werking van Bachbloesem en voor welke problemen ze het overwegen waard zijn. 

De effecten van Bachbloesemtherapie

Het effect van Bachbloesem kan het best worden omschreven als het herwinnen van de persoonlijke identiteit. Dr. Edward Bach, de uitvinder van Bachbloesemtherapie, stelt dat gaat om een discrepantie tussen de ziel en iemands gedrag die het evenwicht van de gezondheid verstoort. Als de balans genormaliseerd is, kun je je beter voelen. Bachbloesemremedies kunnen hierbij een waardevolle bijdrage leveren. 

Ziekte en mentale en emotionele onevenwichtigheden, zoals stress, angst en depressie, beginnen op energetisch niveau. Bachbloesemtherapie werkt rechtstreeks in op de energetische werking en herstelt het emotionele en mentale evenwicht.

Negatieve emotionele en mentale toestanden verhelpen

Bachbloesemtherapie werkt dus in op emotionele en mentale toestanden, waaronder hopeloosheid en wanhoop, overweldigd verleden, diepe depressie, haat, uitputting en angst- en paniekstoornissen. 

Angstig gedrag is vaak te wijten aan een onvermogen om empathie en mededogen voor zichzelf te tonen. De Bachessences die worden aanbevolen voor angstproblemen zijn onder meer witte kastanje, kersenpruim, cactus en beuk.

Heb je problemen met een gebrek aan concentratie, onoplettendheid en verwarring? Er bestaan verschillende redenen waardoor we snel onze aandacht en verbondenheid met de details van ons leven verliezen. Mogelijke essences die hierbij kunnen helpen zijn gentiaan, verbena, iep en lariks.

Bachbloesem wordt ook aanbevolen bij een gevoel van lage eigenwaarde, moed en zelfvertrouwen. Hierdoor wordt het leven steeds complexer en is het gemakkelijk om zelfvertrouwen en zelfrespect te verliezen. Als je soortgelijke ervaringen hebt, zijn er specifieke Bachessences zoals Wilg, Den, Olijf en Gentiaan om uit te proberen. 

Hoe kan je Bachbloesemremedies nemen?

Bachbloesemremedies kunnen op verschillende manieren worden ingenomen. Je kunt Bach druppels direct innemen, in de mond, onder of over de tong. Je kunt het ook mengen met water of sap en het opdrinken. Daarnaast kan het worden gebruikt voor een massage, in de vorm van een crème of lotion. 

Voor meer advies over het gebruik van Bachbloesemtherapie, kan een Bachtherapeut helpen bij het selecteren van de juiste tincturen en aanbevolen inname. 

+ There are no comments

Add yours