Biologische

Bedrijven

KOOC

Gezonde kant-en-klaarmaaltijden

KOOC verandert het ongezonde imago van kant-en-klaarmaaltijden

Wat komt er als eerste in je op als je denkt aan een kant-en-klaarmaaltijd?  Waarschijnlijk is het de gedachte aan een snelle en makkelijke maaltijd. Heerlijk natuurlijk dat je voor jezelf snel en makkelijk een maaltijd op tafel kunt zetten. Het bespaart een hoop tijd, energie en misschien ook wel denkwerk en frustratie. Wellicht denk je bij een kant-en-klaarmaaltijd ook aan een ongezonde maaltijd met een vlakke smaak en zonder voedingswaarde?

Conserveermiddelen, kunstgrepen en onnodige toevoegingen

Het ongezonde imago is logischerwijs ontstaan vanwege het gebruik van goedkope, flink bewerkte grondstoffen in kant-en-klaarmaaltijden, waarvan de smaak en structuur opgeleukt worden met suiker, vet, zout en allerlei onuitspreekbare toevoegingen. Deze maaltijden zijn lang houdbaar door kwistig gebruik van conserveermiddelen.

Gezonde en lekkere kant-en-klaarmaaltijden

‘’Dit is niet de schuld van “kant-en-klaar” an sich, maar het komt door het gebrek aan budget, creativiteit en innovatievermogen van de maker. Het is namelijk goed mogelijk om kant-en-klaarmaaltijden te ontwikkelen die gezond en lekker zijn, zoals KOOC doet. Je kunt deze maaltijden maken zonder conserveermiddelen, kunstgrepen en onnodige toevoegingen zoals smaakversterkers, terwijl de veiligheid en smaak goed blijft in de koelkast. Het is gewoon een kwestie van creatief zijn en niet lui”, stelt ingenieur Levensmiddelentechnologie Ralph Moorman.

 

 

 

 

 

 

Room 1 © TheHawksMoor.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Willem&Drees

Ekomenu

 

Willem&Drees

Een gezonde leefstijl, duurzame biologische producten en flinke dosis passie voor eten brachten Willem&Drees en Ekomenu in november samen. Hét recept om een gezonde en persoonlijke leefstijl voor iedereen makkelijk en toegankelijk te maken. Op een manier die recht doet aan mens, dier en natuur. 

Het voor jou vertrouwde Willem&Drees is nu klaar voor een volgende stap met Ekomenu. Een stap waar we jou graag in meenemen. We begonnen zo’n 10 jaar geleden met onze missie om de wereld lekkerder, beter en gezonder te laten eten. We startten onze coöperatie van boeren, burgers en bedrijven en samen creëerden we onze eigen gezonde voedselketen, waar iedereen beter van wordt.

Vandaag is het zover en gaan we samen verder onder de naam Ekomenu. Één merk, één team, twee gelijke achtergronden. Want, meer kennis en menskracht betekent nóg betere gebruikerservaring en snellere doorontwikkeling van onze diensten.

Zo heb je vanaf nu keuze uit alle boxen van Ekomenu en kan je zelf de recepten voor jouw box kiezen, je box afhalen bij lokale Ekoplaza-winkels of nieuwe bezorgdagen selecteren. De winkel met boodschappen van Willem&Drees is meegenomen naar Ekomenu zodat je kan blijven genieten van de vertrouwde producten.

Wil je meer lezen over nederlandse start-up? Ga dan naar de website van sbggz.nl

Of naar checkjewerkstress.nl

De boven beschreven websites zijn allemaal innovatieve bedrijven.

Coravin

Alessi

Griekse olijfolie

Catering