Biologisch nieuws

Droogte op het land!

05-07-2018

Het zal u niet ontgaan zijn, het is zonnig droog weer met best veel wind en dat al weken! Heerlijk natuurlijk als je tijd hebt om van het mooie weer te genieten. Hier op de boerderij zijn we er maar druk mee. Het land droogt steeds verder op en daar waar de tractor aan het werk is, zie je grote stofwolken de tractor achtervolgen. Bas, onze tuinder, is hele dagen in de weer om de gewassen, bijv. snijbiet, sla, tuinmelde enz. te beregenen. Dat is sjouwen met pompen, buizen en slangen om het slootwater naar het land te brengen. Een hele klus!
De aardappelen hebben we meermalen laten beregenen door de loonwerker en zoals het er nu naar uitziet zal dat volgende week weer nodig zijn, een dure bedoeling helaas.
Een bijkomstig voordeel van het extreem droge land is dat er ook bijna geen onkruid groeit. Dat is normaliter onze grootste werkgever in deze tijd van het jaar.
Een beetje huiverig worden we er wel van als we bedenken dat een lange periode droog weer vaak wordt gevolgd door overvloedige regenval. Maar laten we ons daar nu nog geen zorgen om maken.
In de schuur waar we uw webbestelling klaarmaken houden we het hoofd koel en zorgen we graag voor uw (verse) biologische bestelling!
 

 


 Terug naar het nieuwsoverzicht.