Biologisch nieuws

Groene asperges; seizoensgroente nummer 1

11-05-2018

Wat een heerlijke, veelzijdige groente. Wel één waar de boer veel voor over moet hebben, vooral tijdens de oogst. Gelukkig voor de ruggen van de boeren is de oogst maar tijdelijk want het vele bukken om de asperges te oogsten is meer dan pittig.

Het genieten van de asperges is dus maar tijdelijk mogelijk, tot ongeveer half juni. In onze webwinkel wil ik, Ageeth, vooral de groene asperges van Ronald en Helma Vader bij u aanbevelen. Ze smaken voortreffelijk en zien er ook nog eens prachtig uit. In de keuken valt het gemak van het klaarmaken ook in de smaak, de groene asperges hoeven niet geschild te worden, handig!

U kunt de groene asperges heel gemakkelijk klaarmaken, kort koken, grillen met olijfolie, citroenolie of als u van pittig houdt, peperolie. Rol de asperges in rauwe ham en leg ze op de grill of omwikkel ze met een reepje bladerdeeg en leg ze bij 200C in de oven, gaar als het bladerdeeg gebakken is. Ook op een pizza smaken ze goed. Houdt u toch meer van witte asperges.... die verkopen we natuurlijk ook!
 


 Terug naar het nieuwsoverzicht.