Biologisch nieuws


26-05-2017

Asia Salat 'Red giant' . Fris, radijsachtig en prachtig om te zien.Weer iets nieuws van Tuinderij Natuurluck: Asia Salat 'Red Giant'.Het is van oorsprong een uit Azië afkomstig bladgewas. Familie van de mosterd. Het is een prachtig groen rood geaderd blad en het heeft een frisse radijsachtige smaak. Heerlijk door de gemengde salade . Vanaf nu verkrijgbaar in onze webwinkel, verpakt per 100 gram.  


19-05-2017

Bosui van zorgboerderij BeversoordZorgboerderij Beversoord, gevestigd in Strijen Sas,werkt samen met zorginstelling Humanitas DMH en biedt dagbesteding aan zo’n 20 cliënten.De dagbesteding omvat het verzorgen van dieren, het bijhouden van de (bloemen) tuin en meehelpen op het land of in de kas.Soms geheel zelfstandig of in kleine groepjes onder begeleiding.Er worden het gehele jaar groentes, aardappelen en knolgewassen..


19-05-2017

Verse spinazieBeste bestellers,Peter Groenendijk is met de oogst van zijn spinazie gestart. Hij is dit jaar begonnen met een andere vorm van telen. Voorheen plantte hij altijd de spinazie, dit betekent  dat de plantjes geleverd worden in potjes en dus al wortels hebben voordat ze gepoot worden. Dit jaar is hij begonnen met het zaaien met een precisie zaaimachine. Hierdoor ontstaat er ee..