Biologisch nieuws


22-05-2018

Over de kip en het ei……Tussen week 21 en 30 zullen er minder Demeter eieren beschikbaar zijn. De nieuwe kippen van Jan Rombouts, onze Demeter eieren leverancier, leggen nog niet op volle sterkte hun eitjes. Maar we hebben wel verse biologische eieren voor u. We hebben namelijk een samenwerking met de dichtstbijzijnde biologische kippenboeren Antoine en Teun Damen uit Langeweg (tussen Lage Zwaluwe en Zevenbergen). Zij ho..


22-05-2018

Graskaas van BiokaasKinderdijkWe hebben weer graskaas van BiokaasKinderdijk.Graskaas wordt gemaakt van melk van huppelende koeien...Na een winter op stal, kunnen de koeien niet wachten om weer naar buiten te gaan. Zodra de boer de staldeur opent, huppelen de koeien blij naar de wei, waar ze zich heerlijk te goed doen aan het verse gras. Het verse gras geeft de melk van de koeien een mildere smaak.De kaas die gemaakt wordt..


11-05-2018

Groene asperges; seizoensgroente nummer 1Wat een heerlijke, veelzijdige groente. Wel één waar de boer veel voor over moet hebben, vooral tijdens de oogst. Gelukkig voor de ruggen van de boeren is de oogst maar tijdelijk want het vele bukken om de asperges te oogsten is meer dan pittig.Het genieten van de asperges is dus maar tijdelijk mogelijk, tot ongeveer half juni. In onze webwinkel wil ik, Ageeth, vooral de groene ..